Na holenderskich giełdach stale rośnie sprzedaż pędów dziurawca farbierskiego. W 2000 r. było to ponad 140 mln sztuk, o około 45% więcej niż dwa lata wcześniej. Równocześnie poszerza się asortyment oferowanych odmian.
Do nowszych należy 'Green Condor’, o zielonkawych owocach (właściwie żółtozielonych z brązowawym wierzchołkiem — fot.). Jest to oryginalne zabarwienie — dotychczas były dostępne dziurawce o brunatnych, czerwonych bądź różowych owocach (patrz artykuł na str. 60–64). Zaletą 'Green Condora’ są również duże rozmiary owoców. W obrocie międzynarodowym znajduje się od końca lat 90. W 1999 roku sprzedano ponad milion pędów tej odmiany, przeważnie 60–70-centymetrowych. W Holandii zbiera się je od czerwca do października, a w pozostałych miesiącach importuje z Ameryki Południowej i Afryki.
Temperatura zalecana do transportu i przechowywania pędów dziurawca farbierskiego wynosi 8–10°C. Liście zachowują walory ozdobne przez 1,5–2 tygodni, natomiast owoce — znacznie dłużej.
Na podstawie materiałów Bloemenbureau Holland