Powrót na rosyjski rynek

Po dziesięciu latach Rosjanie znieśli zakaz importu gruzińskich warzyw. Porozumienie w tej sprawie osiągnięto podczas styczniowych targów Zielony Tydzień w Berlinie.
Gruzini liczą na wysyłkę świeżych zielonych warzyw – natki pietruszki, kindzy (kolendry), koperku. Procedury nadzoru fitosanitarnego mają być prowadzone wspólnie przez specjalistów obu krajów. Eksportowane z Gruzji warzywa mają odpowiadać wszystkim rosyjskim wymaganiom fitosanitarnym, co będzie kontrolowane w laboratorium Rossielhoznadzoru.
za: retail.ru
pg

Related Posts

None found

Poprzedni artykułBiogospodarka główną specjalizacją Lubelszczyzny
Następny artykułJest więcej pieniędzy dla „młodych rolników”

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Wpisz treść komentarza
Wpisz swoje imię

ZGODA NA PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH *

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.