V Kongres Bezpieczeństwa Żywności już 6 listopada

Na Kongresie Bezpieczeństwa Żywności w roku 2017
Zbliża się jubileuszowa, piąta edycja Kongresu Bezpieczeństwa Żywności, zaplanowanego w tym roku na 6 listopada. Tradycyjnie już Kongres organizowany jest przez biuro CEE International Food Standard – IFS przy pomocy i współpracy Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego i CSCMP Poland.
– Program Kongresu odzwierciedla potrzebę integralnego podejścia do bezpieczeństwa żywności, czyli wskazującego na ścisłe, nierozerwalne powiązanie wszystkich etapów i uwarunkowań łańcuchów technologicznych, logistycznych i funkcjonalnych. Zgranie tych elementów, właściwy nadzór nad żywnością oraz dochowanie wierności tradycjom i kulturze produktów żywnościowych kreuje jej jakość – podkreślają organizatorzy.
 
– Aby sprostać różnorodnym wyzwaniom, jakie stoją przed nami, jednostronne podejście skoncentrowane na klasycznych badaniach nie jest już wystarczające. Wymagane jest podejście multidyscyplinarne, łączące kwestie ekonomiczne, społeczne i prawne, a także dyscypliny nauk technicznych, środowiskowych i przyrodniczych – przekonują.
 
Jubileuszowy kongres odbędzie się we wtorek 6 listopada w Centrum Konferencyjnym Polin Muzeum Żydów Polskich. Więcej szczegółów na temat wydarzenia, program sesji oraz formularze rejestracji – na stronie www.foodcongress.org.

Plantpress jest partnerem medialnym wydarzenia.

Źródło: materiały organizatora

Related Posts

None found

Poprzedni artykułWAPA: prognozy zbiorów europejskich jabłek i gruszek nieznacznie w dół
Następny artykułIndie otwierają rynek dla ukraińskich eksporterów jabłek

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Wpisz treść komentarza
Wpisz swoje imię

ZGODA NA PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH *

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.