V Kongres Bezpieczeństwa Żywności

Na Kongersie w roku 2017
V jubileuszowa edycja Kongresu Bezpieczeństwa Żywności odbędzie się 6 listopada w Warszawie. Tematem przewodnim w tym roku będzie jakość i bezpieczeństwo żywności.
Tradycyjnie już Kongres organizowany jest przez biuro CEE International Food Standard – IFS przy pomocy i współpracy Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego i CSCMP Poland.
 
W Kongresie rokrocznie uczestniczą producenci surowców dla przemysłu przetwórczego, przetwórcy, banki, handlowcy (firmy handlowe, eksporterzy, sieci handlowe, dystrybutorzy), firmy logistyczne, przedstawiciele służb nadzoru rynku, jednostki certyfikujące, firmy ubezpieczeniowe, przedstawiciele nauki.

– Program Kongresu odzwierciedla potrzebę integralnego podejścia do bezpieczeństwa żywności, czyli wskazującego na ścisłe, nierozerwalne powiązanie wszystkich etapów i uwarunkowań łańcuchów technologicznych, logistycznych i funkcjonalnych. Zgranie tych elementów, właściwy nadzór nad żywnością oraz dochowanie wierności tradycjom i kulturze produktów żywnościowych kreuje jej jakość – informują organizatorzy.
 

Poza wykładami sesji plenarnej uczestnicy wydarzenia będą mogli wziąć udział w sesjach tematycznych, poświęconych produkcji pierwotnej, opakowaniom, logistyce czy dietetyce. W ramach wydarzeń towarzyszących Kongresowi w Foyer Centrum Konferencyjnego odbędzie się wystawa innowacyjnych technologii, produktów, opakowań i rozwiązań logistycznych.

Kongres odbędzie się w Centrum Konferencyjnym Polin w Muzeum Historii Żydów Polskich w Warszawie. Więcej informacji, program, warunki uczestnictwa i rejestracja na stronie: www.foodcongress.org.
 
Źródło: materiały organizatora
 
 

Related Posts

None found

Poprzedni artykułZmiany w ukraińskim eksporcie owoców jagodowych
Następny artykułEksport tureckich czereśni do Rosji wzrósł dzięki Mistrzostwom Świata

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Wpisz treść komentarza
Wpisz swoje imię

ZGODA NA PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH *

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.