Chiny i jabłko na świecie

China Interpoma
Chińska Interpoma 2019 odbędzie się w nowej lokalizacji, w Szanghaju,  razem z Fresh Logistics Asia, pierwszym na świecie wydarzeniem skupiającym się na produkcji i logistyce świeżych owoców. Oficjalnym partnerem jest ogólnoświatowa organizacja WAPA.

Miesiąc przed trzecią edycją Chińskiej Interpomy, która odbędzie się w Szanghaju między 15 a 17 kwietnia, został ukończony program konferencji „Chiny i jabłko na świecie”.

Koordynowana przez eksperta, Kurta Wertha konferencja będzie dotyczyła przeglądu produkcji, dystrybucji i marketingu jabłek na świecie, ma na celu ukazanie ogólnoświatowej perspektywy tego zagadnienia. Wkład w debatę będą mieli także eksperci z Włoch, Szwajcarii i Nowej Zelandii, a także chińscy wykładowcy i naukowcy.

PROGRAM

Poniedziałek 15 Kwietnia 2019

Przegląd produkcji jabłek w Rosji i Azji – Kurt Werth.
Rozwój nowego sektora produkcji jabłek w Chinach – Cheng Cungang.
Kolor, rozmiar, smak i cena jabłek. – Roger Harker.
Rolnictwo ekologiczne, nowości w Unii Europejskiej – Matteo Bartolini.

Wtorek 16 Kwietnia 2019

Znaczenie pszczół w produkcji jabłek – Claudio Sedivy.
Chemiczne przerzedzanie – redukcja pracy ręcznej – Kurt Werth.
Nowe trendy i rozwiązania w ochronie sadów w Chinach – Zhou Zongshan.
Techniki nawożenia w chińskich sadach – Cherry Li.

Środa 17 Kwietnia 2019

Nowości w odmianach jabłoni – Wather Guerra.
Postęp w hodowli nowych chińskich odmian – Cong Peihua.
Nowoczesne metody uprawy jabłek – Alberto Dorigoni.
Wykład o szkółkarstwie – Stefan Nicolodi.

Więcej informacji: fierabolzano.it/interpomachina

Karol Pajewski

Related Posts

None found

Poprzedni artykułWzrost eksportu gruzińskiego wina
Następny artykułPierwszy dzień wiosny

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Wpisz treść komentarza
Wpisz swoje imię

ZGODA NA PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH *

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.