Tajwańskie brzoskwinie

Tajwańska Rada Rolnictwa (COA) szacuje, że powierzchnia upraw brzoskwiń i nektaryn wynosiła w 2017 r. 2 133 hektary, czyli 2% mniej niż w 2016 r., kiedy to wyspę nawiedził niszczycielski tajfun i fale zimna.

W 2018 r. powierzchnia upraw brzoskwiń i nektaryn spadła jeszcze nieznacznie do 2 110 ha.

W 2018 roku produkcja brzoskwiń i nektaryn ustabilizowała się na poziomie około 23 tys. ton. Prawie 60% tych owoców pochodzi z regionu Taichung County, a uprawiana są trzy odmiany brzoskwiń produkowanych: brzoskwinia słodka, brzoskwinia ying-go i brzoskwinia miodowa. Zbiory owoców przypadają na kwiecień-maj (słodka), czerwiec (ying-go) i lipiec-sierpień (miodowa).

Za: FAS Report

Related Posts

None found

Poprzedni artykułUprawa cebuli z rozsady grupowej
Następny artykułNa krótkim łańcuchu

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Wpisz treść komentarza
Wpisz swoje imię

ZGODA NA PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH *

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.