Ceny warzyw szklarniowych

Warzywa z tej grupy nie mają tej jesieni stabilnych cen. Latem były tańsze niż przed rokiem, w ostatnich dwóch miesiącach są już droższe niż w 2016 roku.
W lipcu i sierpniu br. pomidory szklarniowe były tańsze niż w tym samym okresie roku poprzedniego. Ale już we wrześniu ich ceny wzrosły o około 26%. Ogórki szklarniowe w tym samym okresie zdrożały o 50%. W październiku tendencja wzrostowa tych cen wyhamowała, ale utrzymała się – pomidory zanotowały wzrost ceny o ok. 18%.
 
Źródło: AGROtydzień za IERiGŻ

Related Posts

None found

Poprzedni artykułCudzoziemcy zwiększają zakupy ziemi rolniczej w Polsce?
Następny artykułFala aktów wandalizmu. Ktoś wycina młode sady w Holandii

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Wpisz treść komentarza
Wpisz swoje imię

ZGODA NA PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH *

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.