Grzyby hodowlane w Niemczech

 
W roku 2013 w Niemczech zebrano w sumie 59,0 tys. ton pieczarek – to o 13% więcej niż rok wcześniej. Wielkość ta zebrana została z łącznej powierzchni 100 hektarów.
W sumie, w Niemczech w minionym roku zebrano łącznie 60,0 tys. ton grzybów uprawnych, w tym oprócz pieczarek pozostałe 1,0 tys. ton stanowiły zbiory boczniaka czy grzybów shiitake. Największym regionem w Niemczech, gdzie uprawiane są grzyby jest Dolna Saksonia z łączną powierzchnią upraw wynoszącą 133 ha.
 
Źródło: FAMMU/FAPA 

Related Posts

None found

Poprzedni artykułSawicki ma propozycje dla niezadowolonych sadowników
Następny artykułFrancuski rynek marchwi

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Wpisz treść komentarza
Wpisz swoje imię

ZGODA NA PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH *

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.