Strona główna Warzywa

Warzywa

W numerze m.in. : cebule hiszpańskie i amerykańskie; do konserwowania i kiszenia; nowe rejestracje herbicydów w warzywach; przedwschodowa ochrona cebuli przed chwastami
W numerze m.in.: plenne i smaczne kapusty do kiszenia; pracują z dymką; cebule najchętniej wybierane na Kujawach i w Wielkopolsce; 100 odmian pomidorów; nowości w technice siewu precyzyjnego
W numerze m.in.: rozsada wymaga rozważnego dokarmiania; technologia uprawy marchwi na najwcześniejszy zbiór; odmiany wczesnej kapusty w „zagłębiach kapuścianych”; wcześnie zaopatrz się w nasiona topowych Rijnsburgerów
W numerze m.in.: substrat dla rozsady; ustal właściwości podłoża do produkcji rozsady; selerowe nowości; nowoczesne polerki
W numerze m.in.: wagopakowarki nie tylko do cebuli; bogaty asortyment sałat; zauważalny problem bakterioz na kapuście; sposób na lśniące korzenie
W numerze m.in.: kluczowe parametry nawozów odkwaszających; cebule sprawdzone w trudnym sezonie; nowa choroba kapusty głowiastej
W numerze m.in. o finansowym wsparciu producentów owoców i warzyw – rozmowa z dyrektorem OT Agencji Rynku Rolnego w Poznaniu
W numerze m.in.: czosnek – na odpowiednią głębokość i w terminie; wybierz dobre wapno; bakteriozy i zaburzenia fizjologiczne na kapustach; kultywatory ścierniskowe
W numerze m.in.: wykop cebulę w terminie; mniej ras mącznika rzekomego sałaty; chroń kapustę podczas wiązania główek; o nowej chorobie marchwi
W numerze m.in.: pozakorzeniowe dokarmianie kalafiora i brokułu, przewidywana presja szkodników cebuli, dawki dzielone zgodne z prawem