Poznaj jakość Bejo…

... pod takim hasłem 26-25 sierpnia odbyły się Dni Otwarte holenderskiej firmy hodowlano-nasiennej Bejo Zaden Poland. Tegoroczna edycja realizowana po raz pierwszy w cyklu co dwa lata przyniosła wiele nowości, zarówno w asortymencie gatunków, odmian, jak i technologii uszlachetniania nasion.

Przykładem nowości gatunkowych jest sałata – której różne odmiany uprawne zaprezentowano w kolekcji. Z nowych odmian ciekawie prezentowały się m.in. te w kwaterze kapust, kalafiora, cebuli czy marchwi. Z wprowadzonych przez Bejo nowych technologii uszlachetniania nasion w Konotopie pokazano wpływ na plon technologii B-Mox.

Więcej w naszych czasopismach – „Warzywa” i „Hasło Ogrodnicze”.

Tekst i fot. M. Bartczak

Related Posts

None found

Poprzedni artykułW Hiszpanii duży import owoców i warzyw
Następny artykułProgram Rozwoju Głównych Rynków Rolnych w Polsce

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Wpisz treść komentarza
Wpisz swoje imię

ZGODA NA PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH *

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.