Smaki regionu

Jedną z atrakcji zakończonych wczoraj w Nawojowej k. Nowego Sącza XXII Miedzynarodowych targów Agropromocja 2012 był konkurs potraw „Nasze kulinarne dziedzictwo – smaki regionów”.
Komisji oceniającej najbardziej smakowała polewka na serwatce wkładką i sakiewka ziemniaczana dziadka w kapuście przygotowane przez Marię Olczyk z Gorlic. A oto jak przedstawiała się podkategoria przetwory owocowe:
 
I nagroda: 
1. Anna Poznańska za konfiturę z kogutków (owoców dzikiej róży)
2. Maria Karolska za marmoladę z renety szarej
 
Wyróżnienia: 
1. Leszek Horwath za powidło orzechowe
2 . Janina Zborowska za brusznicę z gruszką
3. Elżbieta Zięba za marmoladę z papierówek
 
pg

Related Posts

None found

Poprzedni artykułDla szukających zmiany
Następny artykułChronić winorośl przed polskim chłodem

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Wpisz treść komentarza
Wpisz swoje imię

ZGODA NA PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH *

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.