Złote Medale WorldFood Warsaw 2016

Co roku targom WorldFood Warsaw towarzyszy konkurs o prestiżowy Złoty Medal. Jego celem jest promocja najlepszych wyrobów prezentowanych podczas wystawy. Profesjonalne jury składające się z przedstawicieli branży ocenia skład wyrobów (w tym surowców wykorzystywanych do produkcji, ich pochodzenia i technologii wytwarzania), posiadanych certyfikatów, opakowania i oznakowania oraz koncepcji marketingowej i sposobu dystrybucji.
 
20 kwietnia na uroczystej Gali odbyło się wręczenie Złotych Medali Targów WorldFood Warsaw 2016. Tegorocznymi zwycięzcami zostali:
– Czekolada Figa & Dzika Pomarańcza zgłoszona przez firmę EkoHurtownia.pl – ekologiczna, ręcznie robiona australijska czekolada z surowego kakao, bez          dodatku glutenu i laktozy,
– Ketchup Diabełek Dziadunia zgłoszony przez firmę Ogródek Dziadunia Czesław Ślusarczyk Sp.J.
– pikantny ketchup ze świeżych, przetartych pomidorów połączonych z cebulą, cukrem, octem spirytusowym, solą i ostrymi przyprawami,
– Bio Chipsy Kokosowe zgłoszone przez firmę Nomak – bezglutenowy przysmak bez dodatku konserwantów delikatnie prażone i karmelizowane,
– Jogurt grecki bez laktozy zgłoszony przez OSM w Łowicz – jeden z produktów z nowej linii Spółdzielni określonej jasnozielonym opakowaniem z informacją     o braku laktozy,
– Kiełbasa siekana zgłoszona przez firmę Kapecki Sp. J. – Rzeźnictwo i Handel – ręcznie krojona, pieczona kiełbasa wieprzowa, bez konserwantów,
– Olej lniany zgłoszony przez firmę Olejowy Raj – olej tłoczony na zimno, nierafinowany 
  i niefiltrowany, charakteryzuje się delikatnym smakiem i wysoką zawartością kwasu α-linolenowego omega-3,
– Wino Bonifacio Alicante Boushet 2012 zgłoszone przez firmę Competir International – intensywnie czerwone, aromatyczne wino z owocowym posmakiem
– Czarna herbata z kawałkami owoców marakui zgłoszona przez Regency Teas (Ptv) Ltd – herbata 
  o świeżym egzotycznym aromacie stworzona z wyselekcjonowanych liści zielonej herbaty i owoców marakui, 
 
Złoty Medal w kategorii Debiut Polski otrzymał produkt Bio Canihua firmy Bio  Naura – czarne sezamki z dodatkiem nasion chia, zaś Złoty Medal w kategorii Debiut Zagraniczny Mix nasion i orzechów firmy SIA S.C. Gran. 
Wyróżnienia targowe WorldFood Warsaw 2016 zdobyli:
– Wino Apple Paple 2014 Reserva firmy Apple Paple Sp. z o.o. – pierwsze polskie wino jabłkowe w kategorii premium,
– Ciasto drożdżowo maślane firmy Consonni – delikatne, wytworzone według tradycyjnej receptury ciasto bez konserwantów,
– Anchois solone firmy Meotida Sp. z o.o. – produkowany w Chorwacji z prawdziwej serdeli, bez barwników i konserwantów,
– Dżem węgierkowo–gruszkowy i dżem z rabarbaru firmy SPO Twój Ogród – dżemy stworzone z najwyższej jakości owoców z dodatkiem wyłącznie                 naturalnych składników,
– Makaron Bartolini z młodym jęczmieniem firmy P.P.H. Tabit Sp. z o.o. – nowość na rynku przeznaczona dla konsumentów poszukujących wyjątkowych         doznań kulinarnych,
– Polędwiczka słodka wędzona eko firmy Zakład Mięsny WASĄG  Sp.J. – wytwarzana z mięsa wieprzowego z ekologicznej produkcji według tradycyjnej             receptury.
Zwiedzający wytypowali najbardziej Przyjazne Stoisko tegorocznej edycji – została nim ekspozycja Brytyjsko-Polskiej Izby Handlowej. Zaś firma Vivera otrzymała tytuł stoiska z najlepszą aranżacją i designem.
zapraszamy również do naszej galerii
za: mat. organizatora
pg 

Related Posts

None found

Poprzedni artykułDzień Ziemi w Krakowie
Następny artykułIzby Rolnicze chcą od prezydenta nowelizacji ustawy ws. obrotu ziemią

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Wpisz treść komentarza
Wpisz swoje imię

ZGODA NA PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH *

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.