Targi Natura Food

Od 7 do 9 października w Łodzi odbywały się IX Międzynarodowe Targi Żywności Ekologicznej i Naturalnej Natura Food. W tym roku uczestniczyło w nich ok. 350 wystawców z Polski i zagranicy (m.in. z Ukrainy, Wielkiej Brytanii, Niemiec, Czech, Litwy, Grecji i Szwecji), którzy zaprezentowali ofertę produktów ekologicznych, m.in. przetworów z owoców i warzyw, soków, a także słodyczy.

Wśród odwiedzających targi obecni byli przedstawiciele kadry menadżerskiej ekobiznesu, osoby odpowiedzialne za zakupy w sieciach handlowych i mniejszych sklepach oraz hurtownicy, a także klienci indywidulani, którzy mogli na stoiskach degustować i kupować produkty ekologiczne. Oprócz oferty tradycyjnych przetworów z owoców i warzyw oferowano również liofilizaty z warzyw i owoców w jakości ekologicznej, a także szeroką ofertę różnych zdrowych przekąsek, np. chipsy z papryki Vita Snack, Ekologiczne Fruit Snaki – Better Candy, batony z nasion i warzyw z czosnkiem i cebulą Biozona, suszone owoce i warzywa (pomidor, truskawka) – Amkez.

Poza wystawą zorganizowano cykl interesujących wykładów m.in. dotyczących marketingu produktów ekologicznych i porad dotyczących organizacji sprzedaży. Jeden z bloków wykładowych dotyczył możliwości wykorzysta ekożywności w profilaktyce nowotworowej, a także w celu oczyszczania i odkwaszania organizmu oraz w walce z alergią. Kolejny cykl wykładów poświęcono sprawie Fairtrade czyli tzw. sprawiedliwego handlu.

Tekst i fot. Aleksandra Andrzejewska

Related Posts

None found

Poprzedni artykułNowa wersja opryskiwaczy Herkules
Następny artykułTajniki ziemniaczanej produkcji w Żelaznej

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Wpisz treść komentarza
Wpisz swoje imię

ZGODA NA PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH *

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.