Spółdzielnie szansą dla winiarzy

Na COGECA Business Forum, jakie miało miejsce 26 marca w Weronie przewodniczący COPA/COGECA Paolo Bruni powiedział zwracając się do winiarzy, że w stawianiu czoła coraz trudniejszym wyzwaniom – rosnącym kosztom produkcji, ograniczeniom środowiskowym – może pomóc spółdzielczość.
Światowe rynki otwierają przed producentami wiele możliwości, ale niezbędne jest zachowanie warunku konkurencyjności produkcji. Wymaga to najczęściej łączenia sił producentów, co oznacza w praktyce fuzje i przejęcia drobnych firm. Spółdzielnie mogą być korzystną formą takiego łączenia się w większe organizacje, przy takiej współpracy producentów spodziewać się można także efektu synergii wysiłków. 
Za: copa-cogeca.eu
pg

Related Posts

None found

Poprzedni artykułNowa placówka naukowa pomoże producentom grzybów
Następny artykułŚliwkowa współpraca

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Wpisz treść komentarza
Wpisz swoje imię

ZGODA NA PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH *

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.